«Internettpolitiet» i Norge sliter med økende datakriminalitet!

Et innlegg i siste utgaven av Teknisk Ukeblad kommer det frem at det såkalte internettpolitiet Norwegian Computer Emergency Response (Norcert) sliter med å stoppe målrettede dataangrep mot norsk industri. De advarer mot økende datakriminalitet og er bekymret over denne utviklingen som de tydeligvis ikke har kontroll på.

«Hektisk for internettpolitiet: Norcert hadde sin mest hektiske periode noen gang i siste kvartal i fjor. Perioden var preget av flere målrettede data-angrep mot norsk industri. Samtidig er tyveri og publisering av data en økende trend. I tillegg har det vært flere forsøk på å lure norske bankkunder gjennom falske nettsider. I løpet av 2011 har Norcert sett betydelig dataspionasje mot Norge og er bekymret, siden det er vanskelig å få oversikt over omfanget.»

Kilde: Teknisk Ukeblad, papirutgaven distribuert uke 7.

Reklamer

One thought on “«Internettpolitiet» i Norge sliter med økende datakriminalitet!

  1. […] «Internettpolitiet i Norge sliter med økende datakriminalitet!» gikk ut på at internettpolitiet (Norcert) i Norge advarer mot økende datakriminalitet og er bekymret over denne utviklingen som de ikke har kontroll på. De varsler spesielt om en økning i datakriminalitet som kan ramme privatperson og deres liv. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s