Hvorfor vi poster alle artiklene om IT-sikkerhet på bloggen?

Det å lete etter relevante artikler som tar opp viktigheten av datasikkerhet er en måte å undersøke og analysere markedet for vår forretningside. Artiklene vi har postet på bloggen har som formål å fremheve det skrikende behovet for IT-sikkerhet.

«Offentlig datasikkerhet er en stor bløff» gikk ut på at det offentlige IT-sikkerheten er en stor bøff.  Der fikk vi tallfestet at det finnes i dag over 600 offentlige systemer som ikke har tilstrekkelig beskyttelse.(Offentlige er et enormt marked) Oppsummert er denne artikkelen alarmerende og advarer om en reell samfunnstrussel som før eller siden må tar på alvor.

«Datavirus sendt fra USA og Israel nøytralisert i Iran!» viser et skrekkelig eksempel på organisert dataangrep på Iran. Lærdommen vi kan ta herfra er at en slikt angrep kan bli besvart med lignende angrep tilbake. Et slikt angrep mot norske IT-systemer kan får både store økonomiske og infrastrukturødeleggende konsekvenser. Spørsmålet jeg står igjen med er: Hvilke sikkerhetstiltak har Norge for å beskytte seg mot angret som dette?

«Internettpolitiet i Norge sliter med økende datakriminalitet!» gikk ut på at internettpolitiet (Norcert) i Norge advarer mot økende datakriminalitet og er bekymret over denne utviklingen som de ikke har kontroll på. De varsler spesielt om en økning i datakriminalitet som kan ramme privatperson og deres liv.

«Slik kan hackere mørklegge Norge» tar opp enda et eksempel på hvor avhengige vi er av IT-systemer. Vårt budskap om at sikkerheten fortsatt henger etter kommer også tydelig fram her gjennom fagfolk.

Hva vi har står igjen med:

Den offentlige sektor er et stort marked for vår forretningside med over 600 datasystemer.

Vi ser en økende trend av organiserte dataangrep fra andre land. Nasjonal datasikkerhet er også er viktig marked.

Norges internettpoliti(Norcert) klarer ikke å holde styr på dataangrep og varsler om en kraftig økning i datakriminalitet. Denne artikkelen viser klart at markedet for datasikkerhet er stort også for privatpersoner.

Dette er starten på et nytt marked som kommer til å vokse.    

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s