Datavirus sendt fra USA og Israel nøytralisert i Iran!

I 2009 ble datasystemene til det iranske atomanlegget angrepet av et virus ved navn Stuxnet. Nå melder Iranske ingeniører at de endelig har klart å friskmelde datasystemene. Trolig slår USA og Israel bak dette viruset, siden den var veldig avansert. Dette viruset er av en type ikke kan ha blitt til på gutterommet, men bak den står organiserte eksperter.

Dette er bare begynnelsen på en ny type krigføring der land tar i bruk IT-teknologi. Iran på sin side er avhengig av strømmen anlegget produserer, og hvis dette viruset hadde satt atomanlegget ute av drift ville det ført til strømbrudd i store områder.

Dette er en tankevekkende artikkel fordi vi er helt avhengige av at våre IT-systemer skal fungere. Norge har lignende sårbare mål som for eksempel styringssystemer i vannkraftverk, IT-systemer i olje- og energi sektoren(Landets største inntektskilde!)

Spørsmålet jeg står igjen med er: Hvilke sikkerhetstiltak har Norge for å beskytte seg mot angret som dette??

Kilde :http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10069371

Reklamer

One thought on “Datavirus sendt fra USA og Israel nøytralisert i Iran!

  1. […] «Datavirus sendt fra USA og Israel nøytralisert i Iran!» viser et skrekkelig eksempel på organisert dataangrep på Iran. Lærdommen vi kan ta herfra er at en slikt angrep kan bli besvart med lignende angrep tilbake. Et slikt angrep mot norske IT-systemer kan får både store økonomiske og infrastrukturødeleggende konsekvenser. Spørsmålet jeg står igjen med er: Hvilke sikkerhetstiltak har Norge for å beskytte seg mot angret som dette? […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s