En urovekkende artikkel: Offentlig datasikkerhet er en stor bløff

«Hver måned blir det gjort over 500 forsøk på å bryte seg inn i datasystemer i Norge. IKT-Norge slakter datasikkerheten»

Artikkelen går ut på at det er en kraftig økning i antall dataangrep i Norge. Direktør i IKT-Norge, Per Norten Hoff, går så langt som å si at sikkerheten til de rundt 600 forskjellige datanettverkene i det offentlige Norge er en stor bløff.

Den nye formen for dataangrep er bedre organisert og målrettet. Fremmede staters etterretning, terrorister og organiserte kriminelle kan ha interesse av å få tilgang til for eksempel forvaltningen av den norske oljeformuen eller annen rikssensitiv informasjon.

I artikkelen kommer det også fram at privatpersoner er også i faresonen ettersom bruk av sosiale medier, lesebrett, mobiltelefoner osv. har blitt mer vanlige.

Oppsummert er denne artikkelen alarmerende og advarer om en reell samfunnstrussel. Jeg stusset over at direktør i IKT-Norge, Per Morten Hoff, og assisterende direktør Annette Tjaberg i NorCERT ikke hadde noen forsalg til hvordan vi kunne forbedre IT-sikkerheten.

Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/–Offentlig-datasikkerhet-er-en-stor-blff-6699134.html

Reklamer

One thought on “En urovekkende artikkel: Offentlig datasikkerhet er en stor bløff

  1. […] «Offentlig datasikkerhet er en stor bløff» gikk ut på at det offentlige IT-sikkerheten er en stor bøff.  Der fikk vi tallfestet at det finnes i dag over 600 offentlige systemer som ikke har tilstrekkelig beskyttelse.(Offentlige er et enormt marked) Oppsummert er denne artikkelen alarmerende og advarer om en reell samfunnstrussel som før eller siden må tar på alvor. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s