Introduksjon: Et IT-sikkerhetssystem som følger «angrep er det beste forsvar» prinsippet – Armed IT-SECURITY (AIS)

IT-sikkerhet går ut på å beskytte lagret informasjon og data, hindre uautoriserte tilgang og i tillegg passe på at systemet fungerer som det skal. IT-sikkerhet er et omfattende og komplisert fagområde som blir viktigere og viktigere ettersom stadig flere systemer blir utsatt for angrep og datakriminalitet. Det er vanskelig å forutsi hvordan fremtiden ser ut med tanke på IT-utvikling og sikkerhet, fordi teknologien utvikler seg ganske raskt, men en ting er sikkert: Vi er mer sårbare overfor IT angrep enn vi kan tenke oss, ettersom våre liv har blitt mer og mer avhengig slike systemer.

Det finnes allerede gode sikringsmetoder av våre systemer, men det er bare passiv beskyttelse. Beskyttelse i form av sperringer, brannmur, kryptering, blokader osv. Min forretningside går ut på å forbedre sikkerheten med en avgjørende vri, jeg ser for meg en sikkerhetsform som er mer aktiv, som tilbyr tjenester som ikke bare beskytter systemer, men kan også operere med tilbakeangrep. Et sikkerhetssystem som består av en sentral der vi har et mannskap som kan rykke inn og spore opp angriperne og svare med motangrep. Motangrep vil i dette tilfelle være å spore opp hackere og kilder til virus slik at de som står bak datakriminalitet kommer frem og blir dømt for sine handlinger. Å ta de kriminelle å få dem dømt, mener jeg, er det viktigste leddet i å bedre IT-sikkerhet.

Ideen om et IT-sikkerhetssystem med menneskelige «voktere» kan virke litt overdreven, men vi har enda ikke opplevd hvor alvorlig den typen angrep kan være og hvor sårbare vi er ovenfor slike angrep. Det er et enormt marked for den typen sikkerhet både i private bedrifter og ikke minst i det offentlige. Hvorfor finnes det ikke et nasjonalt sikkerhetsorgan som forhindrer datakriminalitet og ivaretar sikkerheten til IT-systemer? Må det være slik at massive IT angrep fra andre land eller andre alvorlige hendelser til før vi ser faren for slike angrep? Det er på tide å få opp øynene.

Mitt mål er ikke å få realisert ideen, for det ville ha været ganske urealistisk. Jeg vil teste mine hoved hypoteser: undersøke nivået på dagens sikkerhetssystemer og om det virkelig er behov for den typen sikkerhet som jeg tenker. Jeg ønsker å lære om entreprenørskap ved bearbeide min hypotese mer faglig og gå ut i til store bedrifter og det offentlige for å undersøke og lære.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s